8. huhti, 2017

Ovatko ”pyhärantalaisten omat” tuulivoimahankkeet sittenkään pyhärantalaisia?

 

Pyhärantaan suunniteltujen, PyhärantaTuuli Oy:n, Rohdaisten ja Kaunissaaren tuulivoimahankkeiden suunnittelutarveharkintaratkaisut hylättiin aikoinaan kunnanhallituksen käsittelyssä kuntalaisten voimakkaan vastustuksen vuoksi.

 

Kunnanhallinnossa hankkeita valmisteltiin täydellisessä hiljaisuudessa kuntalaisia kuulematta. Miksi?

 

 

 

 

 

PyhärantaTuuli Oy:n toimitusjohtaja Markku Suomi lähetti kunnanvaltuutetuille kirjelmän 31.8.2014 , jossa hän mainostaa hankkeen paikallisuutta ja tarjoaa, jos niin halutaan ymmärtää, valtuutetuille mahdollisuutta tulla hankkeeseen mukaan osaomistajina.

”Tervehdys

EU velvoittaa meitä kattamaan energiankulutuksesta 38% uusiutuvilla energialähteillä 2020 mennessä. Tuulivoima on uusiutuvaa, kotimaista, puhdasta lähienergiaa, joka lisää energiaomavaraisuutta. PyhärantaTuulen hanke on tarkoitettu Pyhärantalaisten omaksi paikalliseksi tuulivoimahankkeeksi, jossa halukkaat voisivat olla mukana tuottamasta uusiutuvaa energiaa. Tästä nimi PyhärantaTuuli.

Terveisin Markku Suomi”

Saksalainen Epo Energy-yhtiö valmistelee Kemiönsaarella Nordanå-Lövbölen ja Gräsbölen tuulivoimahankkeita omistamansa Varsinais-Suomen Energia Oy / Egentliga Finlands Energi Ab:n kautta. EFE:n toimitusjohtajana toimii muuan saksalainen Ansgar Hahn.

Miten Kemiönsaari ja EFE liittyvät Pyhärantaan?

Pyhärannan kunnan torppaaman neuvoa-antavan kansanäänestysaloitteen käsittelyn yhteydessä kunnanhallituksen esityslistan liitteeksi oli liitetty (käsittelyyn kuulumaton) ”Laskelma kiinteistöverotuloista”. Laskelma oli ilmeisesti otettu mukaan liitteeksi, jotta voitaisiin edes jotenkin perustella kaavailtujen tuulivoimahankkeiden erinomaisuutta surkean kuntatalouden pelastajana.

Yllättäen pdf-tiedoston ominaisuuksista selviää, että ainakin alkuperäinen tiedosto, on juurikin tuon EFE:n toimitusjohtajan Ansgar Hahnin käsialaa.

Hetkinen, miten kunnan laskelma kiinteistöverotuloista voi olla saksalaisen tuulivoimayhtiön toimitusjohtajan käsialaa? Miten se on päätynyt kunnalle? Mikä on ollut silloisen kunnanjohtajan Pauliina Sarilon kytkös Ansgar Hahniin? Millainen on kunnanhallinnon ”avainhenkilöiden” rooli suhteessa saksalaisyhtiöön – kunnanjohtajahan toimii kuitenkin vain kunnanhallituksen esittelijänä?

Asia varmistuu EFE:n omistajayhtiön Epo Energyn kotisivuilta, missä ”Pyhäranta project” on edelleen listalla heidän omana hankkeenaan!

http://epo-energy.de/en/projects

Eli on täydellisen selvää, että Rohdaisten ja Kaunissaaren tuulivoimahankkeissa PyhärantaTuuli Oy:n toimitusjohtaja Markku Suomi on pelkkä bulvaani ja ”pyhärantalaisten omat” tuulivoimahankeet ovatkin, ihan aikuistenoikeasti, saksalaisia!

Raha (saksalainen) puhuu ja kuntalaiset vikisee!

 

Ahti Kohonen, Pyhäranta